Şemsiyeler, son derece işlevsel ve kullanım alanı geniş ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçmişten günümüze şemsiye kullanımı oldukça yaygındır. Şemsiyeler, farklı çeşitleri ile öne çıkmaktadır. Şemsiye çeşitlerinin kumaş özellikleri de birbirinden farklı olduğu için kullanım alanlarına göre modeller ayrılmaktadır. Yerli üretim olan şemsiyelerde çoğu zaman polyester iplik kullanılmaktadır. Polyester iplik, şemsiyelerin işlevsel özelliklerini öne çıkardığı için sıklıkla tercih edilmektedir.

İthal edilen şemsiyelerin kumaşları ise genellikle olefin ve pamuklu akrilik kumaşlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Yerli üretim ya da ithal edilen şemsiyelerin farklı kumaşlardan imal edilmesi, çeşitli özelliklerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Pamuklu akrilik ve olefin kumaşlar çoğu zaman dış mekanlarda sürekli olarak kalacak şekilde temin edilmektedir. Pamuklu akrilik kumaştan elde edilen şemsiyeler; bahçe, havuz gibi geniş ve açık mekanlarda işlevsel özellikleri ile dikkat çekmektedir. 

Pamuktan üretilen şemsiyeler, güneş ışınlarına karşı çok yüksek oranda koruma sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde kullanıcılara serinlik ve ferahlık sağlamaktadır. Polyester kumaş da şemsiyeler için oldukça kullanışlıdır. Polyester ya da sentetik kumaştan elde edilen şemsiyelerin en öne çıkan özelliği su geçirmemesidir. Aynı zamanda polyester kumaşlar, solma problemini ortadan kaldırmaktadır ve şemsiyelerin çürümesi gibi bir durum ile karşılaşılmamaktadır. 

Şemsiye İçin Kumaş Seçimi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şemsiye için kumaş seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Şemsiye kumaşının özellikleri, kullanım alanını belirlemede oldukça etkilidir ve kumaş özellikleri şemsiyenin fiyatının belirlenmesinde de büyük paya sahiptir. Şemsiye seçimi yapılırken şemsiyenin dayanıklılığı ve rengi de göz önünde bulundurulması gereken faktörlerdendir. Genellikle pamuklu şemsiyeler, polyester iplikten elde edilen şemsiyelere göre daha sağlam kabul edilmektedir. 

Polyester iplikten elde edilen şemsiyelerde renk seçenekleri çok geniş değildir. Aynı zamanda polyester iplik kumaşa sahip şemsiyeler, güneş ışınlarına karşı çok fazla koruma sağlamamaktadır. Dolayısıyla polyester şemsiyeleri kullanan insanların serinlik hissi yaşama ihtimalleri çok daha düşüktür. Polyester şemsiyeler daha az korunaklı olduğu için uygun fiyatlarla karşımıza çıkmaktadır. Uygun fiyat seçeneklerine sahip olduğu için son yıllarda en çok tercih edilen kumaş çeşitlerinden biridir. Polyester şemsiyeler için krem ve bej renkleri öne çıkmaktadır.

Pamuklu şemsiye çeşitlerinde renk seçeneği oldukça fazladır ve güneş ışınlarına karşı üst düzeyde koruma sağlamaktadır. Son derece dayanıklı olan pamuklu şemsiye modelleri, uzun süreli kullanımda bile çürüme ve solma yapmadığı için kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Firmamız üzerinden bizlere ulaşarak birbirinden farklı kumaşlara sahip şemsiye modellerimizi inceleyebilirsiniz. 

Şemsiye Kumaşı Nasıl Boyanır?

Şemsiye seçimi yapılırken kumaş kalitesi kadar şemsiyenin rengi de önemlidir. Şemsiye solma yaptığında ya da kullanıcılar farklı renkler görmek istediğinde şemsiye boyama yöntemi öne çıkmaktadır. Şemsiye boyama, şemsiye kumaşı değiştirme olarak da bilinmektedir. Şemsiye boyama için son derece basit ve etkili yöntemler karşımıza çıkmaktadır. Şemsiye boyama işleminin verimli bir şekilde yapılması adına sakin ve açık bir havanın hakim olduğu günler tercih edilmelidir. 

Şemsiye boyama işlemi için ilk olarak boyama yapılacak alanın bir örtü yardımı ile korumaya alınması gerekmektedir. Daha sonra ise sprey boya yardımı ile şemsiye yüzeyini boyama işlemine başlanmalıdır. Şemsiye kumaşı boyanırken daha çok sprey boyalar tercih edilmektedir. 

Şemsiye yüzeyine isteğe bağlı olarak farklı renk geçişleri yapabilirsiniz. Bu sayede son derece özgün ve renkli bir şemsiyeye sahip olmuş olursunuz. Detaylı bilgi için uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. 

Şemsiye Kumaşı Nasıl Dikilir?

Şemsiye kumaşı dikilirken son derece dikkatli ve özenli davranmak gerekmektedir. Şemsiye kumaşı dikimine başlanmadan önce kumaş seçimi yapılmalıdır. Daha sonra ise şemsiyenin iskeletinin yapısına uygun olacak şekilde dikme işlemine başlanmaktadır. Şemsiye kumaşı dikiminin doğru yapılması, şemsiyenin dayanıklılığını doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla şemsiye kumaşı dikimi ile alakalı bilgi ve destek alınması tavsiye edilmektedir. 

Güler Şemsiye olarak sizler için birbirinden kaliteli ve uygun fiyatlı şemsiye çeşitlerini hazırladık. Şemsiyelerimiz farklı kumaş ve renk seçenekleri ile her alana hitap etmektedir. Polyester ya da pamuklu birçok şemsiye modelini firmamız üzerinden kolaylıkla bulabilirsiniz. Kaliteli ürünlerimizden ve avantajlı hizmetlerimizden yararlanmak için firmamızı ziyaret edebilirsiniz. Yıllara dayanan tecrübemize güvenerek bizleri tercih edebilirsiniz.