Şemsiyeler; yağmurlu ve güneşli havalarda sıklıkla tercih edilen, işlevselliği ile öne çıkan ürünlerdir. Son yıllarda şemsiye çeşitlerinde ciddi bir artış görülmektedir. Şemsiyeler, kullanışlı ve ihtiyaç duyulan ürünler olduğundan farklı malzemelerden elde edilen çeşitleri bulunmaktadır. Bazı şemsiyelerin üretiminde kaliteli malzemeler kullanılırken bazıları ise kalitesiz malzemelerden elde edilmektedir. Şemsiyelerin elde edildiği malzemenin kalitesi, dayanıklılığını etkilemektedir. Uzun yıllar boyunca dayanıklılık gösterecek şemsiyeleri tercih ederseniz şemsiye tamirine daha az ihtiyaç duyarsınız. 

Şemsiyeler belli bir süre kullanıldıktan sonra işlevselliğini kaybettiği için tamir edilmesi gerekmektedir. Fakat her şemsiye modelinin tamiri aynı değildir. Şemsiyenin yapısına, malzemesine ve tasarımına bağlı olarak tamir şekli de değişiklik göstermektedir. Şemsiye tamiri her zaman istenilen sonucu vermeyebilir. Şemsiye çok fazla yıpranmışsa ve yıllar boyu kullanmışsanız tamir etmeniz pek bir işe yaramayacaktır. Fakat şemsiyelerde meydana gelen bazı sorunlar kolaylıkla tamir edilebilmektedir. Şemsiye tamirini kendiniz yapabileceğiniz gibi ustalardan da destek alabilirsiniz. 

Şemsiyelerin hasar görmesi sonucu tamir ihtiyacı doğmaktadır. Şemsiyelerin çoğu zaman iskeletinde hasarlar meydana gelmektedir. Şemsiyenin iskeletindeki hasarın büyüklüğüne göre tamir edilip edilemeyeceğine karar verebilirsiniz. Şemsiyenin kumaşının zarar görmesi çok daha kolay bir şekilde tamir edilmektedir. Şemsiyeleri tamir etmeniz bütçe olarak zorlanmanızın önüne geçecektir. Şemsiye tamirinin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi sahibi olarak tamir işlemine girişmeniz daha hızlı ve etkili sonuç almanızı sağlayacaktır. 

Şemsiye Tamiri Gerektiren Durumlar Nelerdir?

Şemsiye tamiri gerektiren durumları inceleyelim. Şemsiyenin kullanım sıklığına bağlı olarak en çok karşılaşılan sorunlardan biri kumaşının yırtılmasıdır. Şemsiyenin kumaşının yırtıldığında kumaş değişikliği yapılması gerekmektedir. Şemsiyelerin sürekli açılıp kapanmasına bağlı olarak açma kapama düğmesinin bozulması kaçınılmaz olmaktadır. Açma kapama düğmesi bozulduğunda da yenisi ile değiştirilmelidir. 

Şemsiyelerin iskelet kısımlarında meydana gelen hasarların tamiri ise ufak tefek hasarlara göre daha zordur. İskelet kısımlarındaki hasar çok büyükse tamir edilmesi sonuç vermeyebilir. Şemsiyenin şapkasında yaşanan sorunlar da tamir ihtiyacı doğurmaktadır. Şemsiyelerin tamir edilmesini gerektiren durumlar kısaca bunlardır. Şemsiye tamirine girişmeden önce bilgi sahibi olmanız ve hizmet sunan firmalardan destek almanız tavsiye edilmektedir. 

Şemsiye Tamiri Nasıl Yapılmalı?

Şemsiyenin hasarı büyükse ve tamir edilmesi gerekiyorsa alanında uzman ekiplerden destek almanız önerilmektedir. Şemsiye tamiri konusunda hizmet veren firmalar ile iletişime geçerek daha iyi sonuç alabilirsiniz. Şemsiye tamiri yapılmadan önce şemsiyenin hasarını ve tamir ihtiyacını belirlemeniz gerekmektedir. Şemsiyede küçük bir onarım ihtiyacı varsa kendiniz de halledebilirsiniz. Fakat şemsiyenin iskeletinde ciddi bir hasar varsa tamir konusunda bilinçli davranmanız gerekmektedir.

Şemsiyenin kumaşında bir yırtılma söz konusu ise kumaş ile aynı renk ve özelliklere sahip diğer kumaşlarla çok hızlı bir şekilde yenileme işlemi yapılabilmektedir. Şemsiyelerde sıklıkla rastlanan sorunlardan bir diğeri ise açma kapama düğmesinin bozulmasıdır. Bu noktada açma kapama düğmesinin değiştirilmesi, en etkili çözümlerdendir. Şemsiye iskeletinde meydana gelen hasarlar ise iskeletin yapısına bağlı olarak farklı şekillerde tamir edilmektedir. 

Firmalar, şemsiye tamiri hizmeti sunarken şemsiyenin sayısına da dikkat edebilmektedirler. Toptan şemsiye tamiri hizmetlerinden yararlanarak daha düşük maliyete şemsiyelerinizin tamir edilmesini sağlayabilirsiniz. Firmamız üzerinden bizlerle iletişime geçerek toptan şemsiye hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz ve şemsiye tamiri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.